Görsel Sanatlar,Güncel Sanat

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:30x30
Yıl: 2023
Teknik: TÜAB

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:40x60
Yıl: 2023
Teknik: TÜAB

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:35x50
Yıl: 2023
Teknik: Kilim Üzerine Akrilik Boya

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:60x90
Yıl: 2023
Teknik: TÜAB

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:30x30
Yıl: 2023
Teknik: TÜAB

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:30x30
Yıl: 2023
Teknik: TÜAB

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:40x40
Yıl: 2023
Teknik: El Yapımı Pirinç Kağıdı Üzerine Akrilik Boyama

Adı: Anıtlaşmak
Ebat:35x50
Yıl: 2023
Teknik: TÜAB

Şeref Yeter

Şehir: Gaziantep
Sanat Disiplini: Disiplinlerarası
Sanat Üretim Süresi: 18 yıl
Hakkında:

Özgeçmiş

1991 yılında Gaziantep’te doğdu. İlköğretim ve ortaokul eğitimini bulunduğu ilde tamamladı. Ortaokulda çizimleriyle resim öğretmenin dikkatini çekmeyi başardı. Kısa süreli resim eğitimi kursu alarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesini başarıyla kazandı. 4 yıllık lise resim eğitimini devamında Adana Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalında hem Grafik Bölümü hem de Resim Öğretmenliğini başarıyla tamamladı. Kısa süreli grafik ve matbaa ajanslarında tasarım üzerinde çalıştı. 2014 yılında Gaziantep’e Resim Öğretmeni olarak Acaroba Kenan Öztürk ÇPAL’de göreve başladı. 2020 yılında Gaziantep içerisinde Aysel İbrahim Akınal Güzel sanatlar lisesinde çalıştı. 2022 yılı içerisinde yapılan Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen alımı sınavında 1. Olarak Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesine öğretmen olarak geçiş yaptı. Hala öğretmen olarak devam ederken bir yandan mesleki çalışmalar, yetkinlik ve yeni bilgiler edinmeye duraksız devam etti.

Sergiler ve Faaliyetler

Çok sayıda ve farklı illerde karma sergilere katılmıştır. Yardım kuruluşları ve destekleme programlarına katılarak çalışmalarını ve eserlerini bağışta bulunmuştur. Türkiye genelinde sanat çalıştaylarına katılarak farklı sanat grupları ve sanatçılarla disiplinler arası bağlar kurmuştur. Yurtdışı sanat sergileri ile hem Avrupa hem Asya ülkelerinde eserleri sergilenmeye laik görülmüş ve sergi davetleri almıştır.

Sanat Anlayışı ve Görüşü

Sanatı, kişinin kendini araması ve bulduğunda onu dışa vurması olarak nitelendiriyorum. Sanat, Öz düşünceler ve imgeler birleştikten sonra anlatıma ya da gösteriye geçmesidir. Sanattaki Değişken yapıların bir tutum içerisinde anlam kazanmasıdır. Bu bağlamdaki Kompozisyonlarımda temel olarak insan ve doğa imgelerimi baskın görüyorum. İnsanlık var olma süreci içerisideyken doğa, varlığı ve yokluğu tamamlamıştır. Tam burada insan doğadan çok fazla ilham almaya; Neden, niçin ve nasıl sorularıyla devamlı bir cevap bulmaya başladı. Hep unuttuğunuz bir soru vardı, benim için ‘’Ne zaman?’’. Bu soru karşısında insan doğadan aldığı ilham ile doğaya sadece iz bırakır olmuş. Birçok yapıtlar, buluşlar, ürünler derken sonuçta yine kimseye hiçbir şey kalmamış. Şu ana kadar insan olarak tüm başarıların ya da felaketlerin altında ADEMOĞLUNUN İMZASI olmuştur. Sonuçta ise yine DOĞAYA iz bıraktık. Tüm bunlarla birlikte insan sadece anıtlaşıyor, yalnızlaşıyor ve unutuluyor. İşte Doğa hiçbir savaştan mağlup çıkmadığını yine kanıtlıyor. Kendime hep söylediğim o cümle ‘Farkında mıyız? Anıtlaşıyoruz.’